Om focus dailies

Focus Dailies är ett bra alternativ för dig som tycker att det är jobbigt med månadslinser. Du byter linser varje morgon och slipper rengöringen på kvällstid. Du slipper alltså krånglet med linsvätska. På så sätt får du ett nytt och fräscht par linser varje dag. Endagslinser är en mycket fördelaktig lösning för dig som lider av allergi.

Endagslinser har liten risk att drabbas av beläggningar av pollen och andra allergena ämnen. Även bakterier, som i värsta fall kan skapa ögoninflammationer, får svårare att få fäste på endagslinser. Focus Dailes är helt enkelt ett mer hygieniskt linsbärande.

Focus Dailies är en mjuk linstyp som är mycket bekväm att bära. Vid kontakt med ögat så fuktas linsen automatiskt och du behöver inte drabbas av torra och svedda ögon. Du kan alltså bära dina linser utan något som helst obehag och får en perfekt syn varje dag.

Focus Dailies går också under namnen Synolens OneDay, iWear och Easyvision Endagslinser. De rör sig få om andra fabrikanter, men kvaliteten på linserna är alltid densamma. Linserna består av 69 % vatten och 31 % nelficon. Nelficon är ett PVA (polyvinyl alchohol)-baserat ämne som hjälper ögat att bibehålla en fuktig yta. Du köper 30 – pack som förvaras i buffrad saltlösning.

Tänk på att utprovning av Focus Dailies måste göras hos legitimerad optiker. Även om du bara använder linserna en dag i taget så är det viktigt att du får rätt värden . Vi avråder därför starkt mot att beställa linser online utan föregående besök och recept från en legitimerad optiker. Detta är lika viktigt oavsett vilken typ av linser du bär. Det är också bra att ha ett par glasögon som komplement då man bör låta ögonen vila ibland.